Apple MacBook linija: Koji model odabrati za opis Vašeg posla ?

Logo

Apple MacBook linija: Koji model odabrati za opis Vašeg posla ?

by M. S. - 26. ožujka 2015.

Pročitajte o manama i prednostima Apple MacBook-ova kako bi ste se odlučili koji je savršen za Vaš posao.
Apple nakon svakog svog eventa na kojem predstavi svoje nove uređaje napravi dugačke redove u svojim Apple Store trgovinama koje stvore Apple fanovi kako bi došli što prije do svog primjerka novog iUređaja. Nedavno je javnosti predstavljen i novi MacBook – tankog i modernog dizajna, sa vrhunskom tehnologijom unutar laptopa, novim USB C konektorom, Retina ekranom i težinom tek 900 grama.
Naravno uza sve nabrojano, mnogi ga žele, no da li im je potreban ? Najvažnije, da li zadovoljava Vaše poslovne potrebe ili je lošiji od drugih uređaja ? Ako logično razmišljamo o ovome, Vaš odgovor će možda biti iznenađujuć. Provjerimo kako koji Apple laptop stoji na ljestvici isplativosti.

tzut1

Novi MacBook

Opis: Najnoviji član Apple prenosnih uređaja sa najnovijom tehnologijom, veoma energertski učinkovit uzeći u obzir performanse i potrošnju energije, najlakši 12 inčni laptop sa Retina ekranom sa baterijom koja izdrži do 10 sati bez priključenja na struju. Cijena 1300 $

JKLU

Koje su ključne specifikacije ?

Novi Appleov laptop je opremljen najnovijom tehnologijom nedostupno u laptopima drugih proizvođača ili donedavnih Apple-ovih. Najveći trenutni razlog za razmišljanje je USB C konektor koji je jedini port na laptopu. No novi USB C Vam omogućava brzo punjenje uređaja te brzi prijenos podataka 5 Gbps te podržava video streaming preko istog. USB C port podržava i stariji USB priključak.

Stari TrackPad je zamijenjen novim Force Touch TrackPad-om koji koristi 4 senzora kako bi prepoznao već poznate geste po Padu ali i nove opcije koje aktivirate jačinom pritiskanja te upravljate aplikacijama. Sva ova tehnologija ne bi bila potpuna bez nove redizajnirane baterije koja se svojim dizajnom savršeno uklapa u potpuno aluminijsko kućište. Smanjene su veličine RAM-a, procesora, interne memorije kako bi bilo više mjesta za bateriju te zraka koji hladi sustav jer u ovom MacBooku NEMA VENTILATORA.

Kako Vam najbolje može služiti u Vašem poslu ?

Ovisno o profesionalnosti Vašeg posla, ovo može varirati od pojedinca do pojedinca. Trenutna najveća zamjerka je jedan jedini port na cijelom laptopu, a ne više njih kao na svim dosadašnjim modelima.

Recimo svaki IT admin će odustati od ovog modela jer mu je potreban Ethernet port jer kako će se priključiti na mrežu ukoliko je Wi-Fi isključen ? Apsolutno NIKAKO. Osim koristi USB – Ethernet adapter, no opet šta uraditi AKO JE MACBOOK PRAZAN, NA KOJI GA DRUGI PORT PUNITI ?

Kojoj publici je namijenjen ovaj model MacBooka ?

Na prvu možete misliti da je ovaj MacBook za svakoga no s obzirom na manjak portova za priključenje popis profesionalnihi poslova se drastično smanjuje. Svi oni koji su do sada radili multitasking, uparivali svoj mobitel sa lapotpom, prenosili podatke na eksterni hard te punili laptop u isto vrijeme, morati će se zadovoljiti samo sa jednom radnjom ili sa sobom nositi USB adapter što nadalje i nije samo 900 grama nego još više žica. Dakle ovaj model će najvjerojatnije koristiti oni koji ne koriste više dvije aplikacije u isto vrijeme i oni koji ne koriste više od jednog uređaja u isto vrijeme.

tzj

MacBook Air

Opis: Jedan od Apple-ovih najportabilnijih laptopa još od kasne 2008. godine. MacBook Air je najviše napredovao zbog svojih SSD performansi, nevjerojatne baterije koja izdrži do 12 sati sa jednim punjenjem te je vrhunska tehnologija bila ukombinirana u ovaj mali laptop.

Koje su ključne specifikacije ?

Mala težina i trajanje baterije su ga uvijek dizale u nebesa ui činile ga slavnim, no drugi proizvođači su pokušali kopirati njegov izgled jer je sačinjen od aluminija. MacBook Air untar laptopa ima najnoviji intel dual-core procesor. Na njemu možemo naći nekoliko portova kao i USB 3.0 te Thunderbolt i čitač SD kartica. Cijena za 11 inčni: 899 $, za 13 inčni: 999$ Jedina razlika u ova dva modela je što 11 inčni nema SD čitač te je 230 grama lakši od većeg 13 inčnog.

Kako Vam najbolje može služiti u Vašem poslu ?

Na ovom laptopu su ekstra portovi „dar od Boga“, kako bi rekli, pogotovo ukoliko radite multitasking sa nekoliko uređaja te Vam je potrebna i struja kako bi ste posao napravili na vrijeme. Zbog svog poboljšanog RAM-a i SSD-a možete na njemu spremati medijske sadržaje koje izrađujete u velikoj HD kvaliteti. Najveći nedostatak je Retina ekran za kojim mnogi kupci ovog modela žude. Druga zamjerka je nedostatak Force Touch Pada na 2015 modelu koji uvelike olakšava upotrebu svim profesionalcima u njihovom poslu.

Kojoj publici je namijenjen ovaj model MacBooka ?

Za ovaj model su se uvijek odlučivali profesinalci kojima je bitna portabilnost i onima koji su trebali potpunu funkcionalnost kompjutera dok putuju zbog baterije koja traje 12 sati. Kako je tehnologija napredovala Apple je uvrštavao u ovaj model više RAM-a i brži SSD te su time privukli mnogo više profesionalaca poput ekonomista i marketinških i IT stručnjaka

fghf

MacBook Pro Retina
Opis: Ovo je mobilni Mac samo umanjen. MacBook Pro je prošao mnoge verzije tokom godina, no Apple je imao namjeru da detalji i visoka kvaliteta izdvoje Pro liniju od svih ostalih laptopa koji su dostupni na tržištu. MacBook Pro je najprije namijenjen onima kojima je opis posla kreativnost u umjetnosti , glazbi i filmovima. MacBook Pro sadrži najbrže komponente na trištu te ima dovoljno RAM-a, brzog procesora i unutarnje memorije da svoj posao napravite bez ikakvih problema i veoma brzo. Pro linija ima pregršt raznih portova za nekoliko eksternih uređaja.
Koje su ključne specifikacije ?
Povećan RAM, poboljšan procesor, povećana memorija, pregršt raznih portova za nekoliko eksternih uređaja poput nekoliko USB 3.0 portova, Thunderbolt 2, HDMI i čitač SDXC kartica. Retina ekran te baterija koja traje 12 sati. Ovaj model dolazi također u dvije veličine ; 13 inča i 15 inča. Cijena za 13 inčni je 1299 $, te za 15 inčni je 1999 $ te su specifikacije nešto bolje.

Kako Vam najbolje može služiti u Vašem poslu ?

Iako se smatra da je težina od 2 kg prevelika za nekoga tko potražuje mobilnost kod putovanja ili u svom profesionalnom poslu neki profesionaolci neće to zamijetiti zbog potreba svog posla njegovih performansi. Teško je doduše opravdati kupovinu 2000 $vrijednog laptopa samo za poslovne svrhe.

Kojoj publici je namijenjen ovaj model MacBooka ?

Namijenjen je kreativnim pojedincima kojima je potreban laptop najboljih performansi, ekrana visoke kvalitete i definicije sa puno slobodnog prostora kako bi napravili posao za koji bi im na lošijim laptopima trebalo puno više provedenih sati.

ZAKLJUČAK: Neki poslovnjaci će otpisati novi MacBook iz razloga što je namijenjen širokoj masi te ne zadovoljava sve potrebne zahtjeve što se tiče profesionalnog posla, no nekima će MacBook Pro biti malo težak ukoliko ne idu u teretanu i vježbaju ramena i leđa.

 Servis smartphone mobitela, tableta i Mac računala

iService.hr je servis za iPhone, Samsung, Huawei, HTC, Nokia, Sony i LG smartphone, mobitele i tablete. Brzi servis stakla, ekrana i baterija za smartphone, mobitele, tablete, laptope i PC dostupan je u Zagrebu i u Rijeci. Dogovorite brzi servis zakrivljenog stakla na Samsungu ili servis za iPhone.

iPhone servis mobitela smartphonea

servis iphone mobitela smartphona

Zamjena stakla

Promjena baterija

Samsung servis mobitela smartphonea

Servis samsung mobitela

Zamjena stakla

Promjena baterija

Huawei servis mobitela smartphonea

Servis samsung mobitela

Zamjena stakla

Promjena baterija

Windows phone servis mobitela smartphonea

Servis samsung mobitela

Zamjena stakla

Promjena baterija

HTC servis mobitela smartphonea

servis htc mobitela

Zamjena stakla

Promjena baterija

Nokia servis mobitela smartphonea

servis nokia mobitela

Zamjena stakla

Promjena baterija

LG servis mobitela smartphonea zagreb

servis lg mobitela

Zamjena stakla

Promjena baterija

Sony servis mobitela smartphonea

servis sony mobitela

Zamjena stakla

Promjena baterija